De kracht van adem!

Adem is verbinding. Verbinding met jezelf, verbinding met je zijn. Ademen gaat over voelen. Voelen wat jouw emoties je te zeggen hebben. Ademen gaat dus ook over luisteren. Luisteren vanuit vriendelijkheid, zachtheid en compassie naar jouw gevoel. Objectief luisteren naar hoe het met je gaat, wat je nodig hebt en wat jouw diepste verlangen is. Als je echt weet te verbinden met je ademhaling en durft te luisteren naar wat je onderbewuste en innerlijke stem je heeft te zeggen, dan vind je jouw antwoorden.

Ademhaling

Ademen, het eerste wat er doen als we het levenslicht zien en het laatste wat we doen als we ons aardse bestaan verlaten en tussen die 2 momenten in zit ons leven.

Ademhaling is de basis van alles en heeft dan ook een grote invloed op onze vitaliteit. Per dag halen we ruim 14.000 keer ademen. Ten minste, als we het “goed” doen. Onze ademhaling is een spiegel van hoe we ons in het moment voelen. Ga maar eens terug naar een moment waarop je in gevaar was, je ademhaling gaat sneller, zorgt voor meer zuurstof en alertheid. Of het moment dat je intens geniet van de prachtige omgeving waar je in staat. Je ademt al dat moois diep in en laat je hele lichaam mee genieten.

Onze ademhaling kan ons veel vertellen over hoe het met ons gaat. Jean Hall zei ooit “Zoals onze gevoelens, gedachtes en emoties onze manier van ademen beïnvloeden, zo kan de ademhaling onze gedachtes en gevoelens weer beïnvloeden.”. Adem je rustig en ontspannen dan voel je je energiek en vitaal. Maar soms heb je periodes dat je ademhaling niet ontspannen is, dat het voelt alsof je snakt naar adem of de adem je letterlijk ontnomen wordt. Een onregelde ademhaling heeft invloed op je hele zijn fysiek, mentaal en energetisch.

Wat levert een natuurlijke, verbonden ademhaling je op?

 • Verbinding met je gevoel en intuïtie
 • Meer energie
 • Verlaging en vermindering van stress(gevoel)
 • Balans in je zenuwstelstel
 • Rust in je hoofd
 • Beterde lichaamshouding
 • Betere nachtrust
 • Verbeterde spijsvertering
 • Daarnaast is een goede ademhaling ondersteunend aan gewichtsverlies
‘Kim hielp mijn gedachten ontwarren, door coaching en ademsessie’s.’
 
Door mijn paniekstoornis en hypochondrie, heb ik een tijd lang niet gedurfd om de energie van mijn lichaam te voelen en te ervaren. Bang dat ik dan weer iets voelde waardoor ik in paniek zou kunnen raken. Door de combinatie tussen coaching en de ademsessie’s, heb ik weer leren luisteren naar mijn lichaam, met mildheid in plaats van angst. De ademsessie’s hebben me geleerd om vanuit rust te ademen en ik kan het inzetten, op het moment dat ik een situatie spannend vind. Het heeft me ontzettend geholpen in mijn dagelijks leven. Tijdens de coaching, weet Kim feilloos de vinger op de zere plek te leggen en daarnaast een zeer veilige emotionele situatie te creëren. Kim straalt rust uit en daagt uit. Dit is precies wat ik nodig heb in mijn ontwikkeling naar een evenwichtig leven. Ik gun iedereen een goede coach en daarom raad ik Kim van harte aan!
Sanne

“Verbinding metje adem is verbinding met je zijn
– Kim Helmer –

Ik vond de ademsessie van te voren best spannend, maar de begeleiding van Kim voelde heel veilig. Het gaat zo diep als het voor jou op dat moment mag gaan. Kim wist intuitief precies op welk moment of waar een aanraking nodig was, wat nog meer vertrouwen gaf en waardoor ik me er nog makkelijker aan kon overgeven. Het was een hele mooie ervaring!

Een van de deelnemers van de H&H retreat

Ik had het genoegen deel te mogen nemen aan een ademsessie van Kim. De kamer was warm aangekleed, we dronken een kopje thee, ik voelde me al snel op mijn gemak. Vanuit een intentie startte we de sessie. Ik verloor ook even contact met mijn omgeving en was echt even helemaal bij mezelf. Door de prachtige muziek voelde alles intenser en heb ik bij mijn intentie kunnen stilstaan. Loslaten, en ophalen. De ademsessie was enorm bijzonder, omdat het je in een andere dimensie brengt. De manier waarop Kim dit begeleid is respectvol, voelt als veilig en geborgen. Ik denk dat ik juist daarom de ruimte ook voelde om terug naar mezelf te keren. Dank Kim, voor deze bijzondere ervaring!

Saskia

“As you breathe in cherish yourself
as you breathe out cherish all beings
– unknown –

Adem coaching

Adem coaching is er om jou te helpen weer in verbinding te komen met jezelf. Een gezonde ademhaling helpt je je energieker te voelen en geeft je gelegenheid om in lastige situaties de rust te bewaren. De sessies bestaan uit een combinatie tussen coaching en ademhalingsoefeningen. Je krijgt praktische oefeningen en handvatten mee zodat je tussen de sessies door thuis zelf kan oefenen en opbouwen.

Investering

Mijn begeleiding is altijd in traject vorm van 6 maanden. Wil je duurzaam aan de slag met het verbeteren van jouw vitaliteit dan vraagt dit tijd, geduld en doorzettingsvermogen.

Na onze intake wordt een voor jou op maat gemaakte offerte voor jouw werkgever gemaakt. Mocht je particulier gebruik willen maken van de coaching dan maak ik een voor jou op maakt gemaakt voorstel.

“Breathe, it is only a bad day, not a bad life
– unknown –

Wil jij ook vanuit verbinding vitaal zijn én ondernemen?

Neem dan contact met me op

KIM HELMER

06 141 24 121

info@insideoutvitaliteit.nl

LET'S CONNECT

Wist je dat:

 • ademhaling de grootste verbinder is met je gevoel
 • verbinding met jezelf en met anderen bijdraagt aan je vitaliteit
 • ondernemen letterlijk betekent; 'iets gaan doen en bezig zijn;
 • vitalteit niet alleen draait om gezond eten en veel bewegen
 • stress vaak de grootste veroorzaker is van een disbalans in je vitaliteit