De kracht van adem!

Adem is verbinding. Verbinding met jezelf, verbinding met je zijn. Ademen gaat over voelen. Voelen wat jouw emoties je te zeggen hebben. Ademen gaat dus ook over luisteren. Luisteren vanuit vriendelijkheid, zachtheid en compassie naar jouw gevoel. Objectief luisteren naar hoe het met je gaat, wat je nodig hebt en wat jouw diepste verlangen is. Als je echt weet te verbinden met je ademhaling en durft te luisteren naar wat je onderbewuste en innerlijke stem je heeft te zeggen, dan vind je jouw antwoorden.

Ademhaling

Ademen, het eerste wat er doen als we het levenslicht zien en het laatste wat we doen als we ons aardse bestaan verlaten en tussen die 2 momenten in zit ons leven.

Ademhaling is de basis van alles en heeft dan ook een grote invloed op onze vitaliteit. Per dag halen we ruim 14.000 keer ademen. Ten minste, als we het “goed” doen. Onze ademhaling is een spiegel van hoe we ons in het moment voelen. Ga maar eens terug naar een moment waarop je in gevaar was, je ademhaling gaat sneller, zorgt voor meer zuurstof en alertheid. Of het moment dat je intens geniet van de prachtige omgeving waar je in staat. Je ademt al dat moois diep in en laat je hele lichaam mee genieten.

Onze ademhaling kan ons veel vertellen over hoe het met ons gaat. Jean Hall zei ooit “Zoals onze gevoelens, gedachtes en emoties onze manier van ademen beïnvloeden, zo kan de ademhaling onze gedachtes en gevoelens weer beïnvloeden.”. Adem je rustig en ontspannen dan voel je je energiek en vitaal. Maar soms heb je periodes dat je ademhaling niet ontspannen is, dat het voelt alsof je snakt naar adem of de adem je letterlijk ontnomen wordt. Een onregelde ademhaling heeft invloed op je hele zijn fysiek, mentaal en energetisch.

Wat levert een natuurlijke, verbonden ademhaling je op?

 • betere afstemming met je gevoel en intuïtie
 • minder energieverspilling
 • verlaging en vermindering van stress(gevoel)
 • brengt je zenuwstelstel in balans
 • meer rust in je hoofd
 • meer energie
 • verbeterde lichaamshouding
 • betere nachtrust
 • verbetert je spijsvertering
 • ondersteunend aan afvallen
‘Kim hielp mijn gedachten ontwarren, door coaching en ademsessie’s.’
 
Door mijn paniekstoornis en hypochondrie, heb ik een tijd lang niet gedurfd om de energie van mijn lichaam te voelen en te ervaren. Bang dat ik dan weer iets voelde waardoor ik in paniek zou kunnen raken. Door de combinatie tussen coaching en de ademsessie’s, heb ik weer leren luisteren naar mijn lichaam, met mildheid in plaats van angst. De ademsessie’s hebben me geleerd om vanuit rust te ademen en ik kan het inzetten, op het moment dat ik een situatie spannend vind. Het heeft me ontzettend geholpen in mijn dagelijks leven. Tijdens de coaching, weet Kim feilloos de vinger op de zere plek te leggen en daarnaast een zeer veilige emotionele situatie te creëren. Kim straalt rust uit en daagt uit. Dit is precies wat ik nodig heb in mijn ontwikkeling naar een evenwichtig leven. Ik gun iedereen een goede coach en daarom raad ik Kim van harte aan!
Sanne

“Verbinding met je adem is verbinding met je zijn”

Ik vond de ademsessie van te voren best spannend, maar de begeleiding van Kim voelde heel veilig. Het gaat zo diep als het voor jou op dat moment mag gaan. Kim wist intuitief precies op welk moment of waar een aanraking nodig was, wat nog meer vertrouwen gaf en waardoor ik me er nog makkelijker aan kon overgeven. Het was een hele mooie ervaring!

Een van de deelnemers van de H&H retreat

Ik vond de ademsessie geweldig!

Een van de deelnemers van de H&H retreat

De ademsessie tijdens de retreat ontvangt een 5/5 score. Alle deelnemers positief over de kracht van ademhaling en de verbinding die het oplevert met je zijn.

De deelnemers van de H&H retreat

“As you breathe in cherish yourself,

as you breathe out cherish all beings”

Dalai Lama

Ademsessie – individueel

Wil je een keer een ademsessie ervaren boek dan een eenmalige sessie. Weet je zeker dat ademsessies jouw kunnen en zullen helpen, kies dan voor het voordeel van een pakket. Voor particulieren is het tarief inclusief BTW is. Voor deelnemers met een eigen bedrijf is dit bedrag exclusief BTW.

Ademsessie & coaching – individueel

Wil je meer uit je ademsessie halen dan kan je deze combineren met coaching. We combineren een ademsessie met het vraagstuk waar jij tegenaanloopt en graag verder in wil komen. Ook hier heb je gelegenheid om te kiezen voor een eenmalige sessie of te gaan voor een pakket. Voor particulieren is dit bedrag inclusief BTW. Voor deelnemers met een eigen bedrijf is dit bedrag exclusief BTW.

Ademcirkel – groep (maximaal 10 deelnemers)

Wil je een keer een ademsessie ervaren in een groep. Bij de Events vind je meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven voor een van de groepssessies.

“Breathe, it is only a bad day, not a bad life.”

Wil jij ook vanuit verbinding vitaal zijn én ondernemen?

Neem dan contact met me op

KIM HELMER

06 141 24 121

info@insideoutvitaliteit.nl

LET'S CONNECT

Wist je dat:

 • stress vaak de grootste veroorzaker is van een disbalans in je hormomen
 • iedere dag een half uur wandelen een stressverlagend effect heeft
 • slaapproblemen vaak een afspiegeling zijn van hoe je je overdag gedraagt
 • teveel eetmomenten op een dag er juist voor zorgen dat je heel moe kunt worden
 • te veel, te vaak en te intens sporten je uit balans kan brengen
 • een gezonde leefstijl een grote invloed heeft op de menopauze
 • en dat dit ook geldt voor de midlife crisis bij mannen?