Beweging en Training

Dat bewegen ondersteunend is aan een gezonde leefstijl weten we allemaal wel. Maar dat je met de juiste beweging en training je stress kunt verlagen, je hormonen in balans kunt brengen en je slaap kunt verbeteren, dat is niet bij iedereen bekend.

Als je lijf in beweging is dan heeft dit een directe invloed op je welzijn en gezondheid. Iedere dag 20 minuten aaneengesloten wandelen heeft een wetenschappelijk bewezen effect op ons stresssysteem en op het gezond en actief houden van je brein. Als je daarnaast je krachttraining op de juiste wijze inzet geef je je lichaam de gelegenheid om in balans te komen. Je aansluiten bij een sportclub is vaak niet zo moeilijk en de eerste periode daadwerkelijk gaan lukt ook nog wel. Maar als je dan in die sportschool bent, hoe weet je nu precies wat goed is voor jou en jouw balans?

Bij Inside Out Health & Happiness zien we bewegen en trainen als onderdeel van jouw gehele vitaliteit en het houden van de balans in het leven. Dit betekent sporten op een manier en intensiteit die bij jou past. Onze begeleiding op het gebied van bewegen gaat verder dan alleen in beweging komen. We nodigen je uit om beweging te gaan zien als manier om in balans te blijven.

Inside Out Health & Happiness biedt een aantal programma’s aan gericht op bewegen voor herstel, balans en groei. De trainingen vinden altijd in de buitenlucht plaats in de bos- en duinrijke omgeving van Soest. Het buiten zijn heeft een bewezen goede invloed op je welzijn. In een groep of in de 1 op 1 begeleiding ga je aan de slag met het resultaat wat jij wil bereiken. Of het nu gaat om het verlagen van je stress niveau, het in balans brengen van  je hormoonhuishouding of het opbouwen van conditie en/of kracht. Dit alles is te bereiken door het inzetten cardio training en/of krachttraining. Hieronder leggen we de verschillende programma’s graag aan je uit. 

“Running teaches us that we are capable of so much more than we ever imagined”

-Patti Sue Plummer –

Trainingsaanbod – (hard)lopen

Running Therapie

Running Therapie, is een vorm van rustig hardlopen waarbij je je (weer) bewust wordt van de mogelijkheden en onmogelijkheden die je lichaam aangeeft. Tijdens de running therapie training leer je je eigen lijf weer beter kennen en leer je stress sneller herkennen. Het geeft je inzicht in waar je grenzen liggen, wanneer heb je voldoende energie dat je je grens kunt opzoeken en wanneer moet je juist bij die grens even weg blijven. Running therapie is dus veel meer dan leren hardlopen.

Mensen met mentale klachten worden vaak doorverwezen naar een praktijkondersteuner of psycholoog. Zeker goede (en vaak noodzakelijke) stap, maar vooral gericht op mentaal herstel. Uit onderzoek is gebleken dat enkel het oplossen van de mentale klachten niet voldoende is. Als je langere tijd onder stress hebt gestaan is het lijf gewend geraakt aan deze manier van (over)leven en is ook fysieke behandeling nodig om echt te herstellen. Onder andere hartslag en ademhaling moeten weer herstellen en op een natuurlijk niveau van functioneren komen. Ook het hoofd moet weer leren om af en toe even “uit te staan”.

Running Therapie helpt bij het verlagen van je hartslag en verbeteren van je ademhaling. Door bezig te zijn met ademhaling en lichamelijk inspanning zal je ervaren dat je hoofd rustiger wordt en het constant denken wordt onderbroken. Je leert hoe hardlopen in jouw tempo en binnen jouw grenzen je energie kan geven!

Running Therapie start altijd met individuele begeleiding en kan daarna in groepsverband worden voorgezet in de slow running training.

Slow running

Slow running is een vorm van bewegen waarbij je hardlopen afwisselt met wandelen en oefeningen. Slow running is een training die je helpt bij het opbouwen van conditie binnen je eigen kunnen. Bij de slow running zoeken we niet de grenzen op maar vinden we het juist belangrijk dat je weet waar je grens ligt zodat je ook na de training nog energie hebt om de dag aan te kunnen. 

De Slow running is een mooie opvolging als je na de individuele running therapie begeleiding in de groep verder wil gaan met het opbouwen van kracht en conditie.

Trail- & power running

Trail- & power running is een training waarbij cardio-, balans- en kracht training met elkaar gecombineerd worden. Tijdens de training zal je hardlopen afwisselend combineren met een kracht- en balans oefeningen waarbij je gebruik maakt van je eigen lichaam. De training is toegankelijk voor iedereen die al enige ervaring heeft met hardlopen en al enige basis conditie heeft. In de de periode dat de avonden licht zijn vinden de trainingen plaats in bos en duinen. Op de donkere avonden zoeken we ons pad op de verharde en verlichtte weg, ook dan zoeken we uiteraard de leuke paden op.

Trail- en power running is een mooie opvolging als je na de slow running meer uitdaging zoekt in het hardlopen. Je zult je kracht en conditie weer verder opbouwen en uitbouwen.

Trainingsaanbod – Bewegen

Personal training

Personal training is 1 op 1 training waarbij je met een van onze trainers heel gericht aan de slag gaat met jouw eigen trainingsdoelen. Voor aanvang van je personal trainer heb je een uitgebreide intake met jouw trainer. Je bespreekt niet alleen je sportieve en fysieke doelen maar ook wat je langere termijn doel is. Hoe wil je beweging en trainer vorm geven binnen je leven op zo’n manier dat je het duurzaam vol kunt houden en in kan blijven zetten. Personal training gaat dus verder dan 1 keer per week samen trainen. Onze personal training richt zich echt op een leefstijl waarin beweging en training duurzaam is.

Tijdens de personal training is er een goede balans tussen opbouw en groei van spieren (kracht training) en opbouw en groei van conditie (cardio). Je traint op jouw eigen niveau en in jouw eigen tempo. Regelmatig spreek je met je trainer je progessie door en bekijk je of je nog op de juiste weg bent voor het behalen van jouw doelen.

Personal training is een super mooie combinatie met en aanvulling op een persoonlijk leefstijlprogramma wat je volgt bij Inside Out Healt & Happiness. Op basis van je uitgebreide intake heb je inzicht in welke vorm van bewegen en trainen ondersteunend is aan jouw gewenste leefstijl. Samen met een personal trainer kan je vervolgens jou eigen trainingsprogramma opzettten en uitwerken.

Individuele begeleiding om jou verder te helpen!

Slow move

Slow move is een vorm van bewegen waarbij je wandelen afwisselt oefeningen. Bij slow move gaat het om plezier hebben in beweging en je lichaam soepel houden. Bij de slow move zoeken we niet de grenzen op en luisteren we vooral naar ons lichaam.

Slow move is vooral geschikt voor deelnemers die van een inactieve leefstijl naar een actieve leefstijl willen, die als onderdeel van revalidatie weer in beweging moeten komen en voor deelnemers van 55+ die graag in een groep gelijkgestemde in beweging willen blijven. De les is buiten in de natuur en gaat bij heel slecht of koud weer niet door.

Power move

Power move is een training waarbij balans- en kracht training met elkaar gecombineerd worden. Tussen de oefening door ben je in beweging door te wandelen en soms kleine stukje op laag tempo hard te lopen. Power move trainingen zijn zo ingericht dat iedereen op zijn eigen niveau kan deelnemen. 

Power move is geschikt voor deelnemers die graag met een groep gelijkgestemde in beweging willen zijn en samen iedere keer een beetje beter willen worden. De les is buiten in de natuur.

Planning & Inschrijving

Running therapie

op afspraak

individueel

Baarns bos

Trail & power run

Dinsdagavond

18.30 – 19.30

Soester duinen

Slow move

Woensdagochtend

09.00 – 10.00

Baarns bos

Slow running

Donderdagochtend

08.00 – 09.00

Baarns bos

Power move

Vrijdagochtend

09.00 – 10.00

Soester duinen

“Go, go, go figure it out, figure it out, but don’t stop moving!!”

Wil jij ook vitaal ondernemen?

Neem dan contact met me op

KIM HELMER

06 141 24 121

info@insideoutvitaliteit.nl

LET'S CONNECT

Wist je dat:

  • stress vaak de grootste veroorzaker is van een disbalans in je hormomen
  • iedere dag een half uur wandelen een stressverlagend effect heeft
  • slaapproblemen vaak een afspiegeling zijn van hoe je je overdag gedraagt
  • teveel eetmomenten op een dag er juist voor zorgen dat je heel moe kunt worden
  • te veel, te vaak en te intens sporten je uit balans kan brengen
  • een gezonde leefstijl een grote invloed heeft op de menopauze
  • en dat dit ook geldt voor de midlife crisis bij mannen?