Female leadership – de kracht van vrouw zijn!

Het programma voor de ambitieuze, ondernemende, leidende vrouw!

Hét programma voor ambitieuze, ondernemende vrouwen die de kracht van vrouw zijn willen integreren in hun leven, leiderschap en ondernemen. Vrouwen die zich niet willen laten overvallen door het leven maar zelf aan het roer willen staan en weten & voelen wat ze op welk moment nodig hebben. Vrouwen die in verbinding willen staan met hun eigen kracht en zich vitaal en energiek voelen ongeacht de levensfase waar zij zich in bevinden. Vrouwen die vanuit verbinding vitaal willen zijn en ondernemen.

De kracht van vrouw zijn is een programma voor ‘vrouwen met ballen’. Ja dit klinkt tegenstrijdig, laat het me uitleggen.

De kracht van vrouw zijn is dat we als vrouwen in staat zijn te geven, te doen, daadkracht te tonen, te plannen, hard te gaan en grenzen op te zoeken. Allemaal elementen die horen bij mannelijke energie. Een manier van werken die ons ontzettend veel en ver heeft gebracht. Dus een absolute kracht van het vrouw zijn. Maar de kracht van vrouw zijn gaat zoveel verder dan dat. Wij zijn als vrouw in staat om ook de andere kant er te laten zijn. De kant van gevoel & intuitie, diepe innerlijke wijsheid, kwetsbaarheid, creativiteit en verbinding. De kracht van vrouw zijn zit in ons vermogen om te zijn in het hier en nu, om het ritme van de natuur te volgen en ja dat heeft ook te maken met de kracht van onze maandelijkse cyclus. De kracht van vrouw zijn gaat over jezelf koesteren en respecteren. Kunnen leven vanuit overgave en vertrouwen.

Hoe gaaf zou het zijn als je jezelf zo goed kent dat je ook deze kant van jezelf kan inzetten om uit het leven te halen wat erin zit? En een leidend voorbeeld kunt zijn voor de vrouwen in jouw omgeving.

Leven vanuit verbinding met je hart, je lijf en je hoofd. Geen dominantie, maar balans tussen weten, voelen en doen. Ben jij er klaar voor om de diepe innerlijke wijsheid die ook in jou zit te gaan ontdekken? Dan is dit programma iets voor jou!

Vertragen

Verstillen

Verbinden

Voelen

Vertrouwen

Veranderen

Vooruitgaan

Hoe ziet het programma eruit?

De kracht van vooruitgang is het vermogen om ook regelmatig even stil te staan. In de huidige maatschappij zijn we allemaal gewend om heel hard door te rennen en vooral maar niet stil te staan bij datgene voor ons echt belangrijk is. Dit programma biedt jou de gelegenheid en een veilige omgeving waarin je kan en mag vertragen en toch ook in beweging blijft. Om dit te realiseren  volgen we steeds weer het proces van de 7 V’s.

Vertragen – Verstillen – Verbinden – Voelen – Vertrouwen – Veranderen – Vooruitgaan

In het programma zijn er 3 thema’s die centraal staan en steeds weer aan elkaar gekoppeld worden:

Verbinding

Verbinding gaat over connectie hebben met jezelf. Met je hoofd, je hart en je lichaam. Voelen, weten en uiten wie jij bent en wat jouw zingeving is. En vanuit die verbinding in contact staan met de mensen en de wereld om je heen.

Vitaliteit
Vitaliteit bereik je op het moment dat je vanuit die verbinding met je hoofd, je hart en je lijf jezelf zo goed kent dat je weet hoe te leven in het hier en nu. Leven vanuit passie, zelfliefde en bewustzijn van je eigen welzijn. En weten en daarmee ook voelen wat de kracht is van jouw hormonen, hoe je jouw stressniveau kan beïnvloeden, welke gezonde leefstijl bij jou past en hoe je deze vol kunt houden.

Ondernemen

Ondernemen staat voor iets gaan doen en in actie komen. Het gaat over het kennen van je eigen expertise en talenten. Vertrouwen op je intuïtie en je mindset zo weten te programmeren dat je kan vertrouwen op jouw innerlijke wijsheid. En ondernemen staat voor Doen! Persoonlijk leiderschap en het pakken van de regie op jouw leven, jouw onderneming of carrière en jouw toekomst.

Wat ontvang je?

Retreat yourself

Het programma start met het leggen van verbinding met jezelf. Je kunt hier kiezen voor:

 • 1 op 1 retreat dag in Nederland
 • 5 daagse retreat op Sicilie

Je wordt ondergedompeld in het proces van weer in verbinding komen met je lijf, je hart en je denken. We starten met het ontdekken van de kracht van vrouw zijn.

Reinvent yourself

Na de retreat doorloop je een groepsprogramma waarin we met elkaar de diepte opzoeken over de kracht van vrouw zijn. Gedurende 4 trainingsdagen (1 per maand) doe je kennis en inspiratie op en ga je aan de slag met jouw vrouw zijn en de stappen die je hierin wil nemen. Je pakt de leiding over een deel van jou wat er ook mag zijn. De inhoud van de trainingsdagen vind je bij de ‘meestgestelde vragen’.

Reenergize yourself

De derde fase van het programma is gericht op Veranderen en Vooruitgaan. Gedurende 2 trainingsdagen (1 per maand) gaan we in actie komen. Je gaat, vanuit verbinding en vriendelijkheid, aan de slag met de inzichten die je op hebt gedaan en wat je daarmee wil gaan doen. Persoonlijk leiderschap en eigen regie op jouw leven staan hierin centraal.

Reflect upon yourself

En dan zit het programma erop. Je hebt ontvangen wat je mocht ontvangen en neemt dit mee in het dagelijkse leven.

Na 6 weken zien we elkaar als groep nog 1 keer. Samen kijken we terug op het programma en hoe het nu met jou gaat. Nog een laatste dag verbinden en bekrachtigen.

Als onderdeel van het programma ontvang je ook vier 1 op 1 coach gesprekken die je naar eigen invulling mag inplannen.

Wat kan je van mij verwachten?

In mijn rol als Coach, Trainer, Facilitator, Spaceholder vind ik Veiligheid het allerbelangrijkste. Samen werken met mij betekent dat je 100% jezelf kan en mag zijn, alleen dan kan je echt in je kracht komen te staan. Ik verwacht van jou dan ook volledige openheid en eerlijkheid. Benoemen wat je ziet, voelt, denkt, hoort, ruikt en zelfs proeft. Volledig er zijn en in het moment delen wat jou bezighoudt. Verwarring ontstaat namelijk als je niet echt wil luisteren en wil horen wat je hart, je lijf en je hoofd je vertellen. En de verandering die je zoekt, die zit altijd in jezelf. Ik ben slechts begeleider op jouw proces. En dat doe ik met veel liefde, geduld, passie en overgave.

Ik vind het belangrijk dat jij de stappen zet die je wil nemen. Ik zie het als mijn rol om jou hierin te begeleiden. De verantwoordelijkheid en het eigenaarschap van jouw ontwikkeling ligt bij jou. 

‘Jouw zijn’, maakt dat de afgelopen maanden voor mij in de coaching zeer prettig zijn geweest. Ik heb oprecht genoten van onze gesprekken en van jou als persoon. De manier waarop jij in het leven staat, waarop je de dingen benaderd en mij terug hebt gegeven en de ogen hebt geopend. Ik heb echt grote bewondering voor hoe je dit doet. Het luisterend oor, de afstand en de betrokkenheid, het nuchtere met de emotie. Ik hoop dat meer mensen van jou mogen genieten en leren zoals ik dat heb mogen doen.

Mijn waardes:

 • Veiligheid
 • Professionaliteit
 • Betrokkenheid
 • Openheid
 • Focus en aandacht
 • Eerlijkheid
 • Onbevooroordeeldheid

Meest gestelde vragen.

Wanneer start het programma?

Het programma start in 2024 op twee momenten:

 • januari: 1 daagse 1 op 1 retreat en vanaf februari starten de trainingsdagen.
 • mei: 27 mei start de retreat op Sicilië en vanaf juni starten de trainingsdagen.

Je kiest een van deze 2 startmomenten.

Waarom duurt het programma 6 maanden?

Je gaat aan de slag met het vinden van de kracht in jezelf. Dit vraagt reflectie, rust, verandering en doorzettingsvermogen. Uit onderzoek blijkt dat het veranderen van gedrag en het doorbreken van patronen minimaal 3 maanden nodig hebben om in te bedden. Ik geloof dat als je duurzaam wil veranderen dat je focus moet houden op wat je wil bereiken. Vandaar dat mijn programma’s altijd 6 maanden duren.

Wat is de investering?

Januari startmoment: 3.888,– euro excl. btw.

Mei startmoment: 4.999,– euro excl. btw en kosten van vliegtickets en transfer.

Mag ik in termijnen betalen?

Jazker! Je hebt de gelegenheid om te kiezen voor:

1 termijn
3 termijnen
10 termijnen

Ik wil me graag inschrijven. Hoe doe ik dat?

Je kunt je inschrijven via de website door te klikken op de knop “ik meld me aan” of door contact met me op te nemen. Je doet een aanbetaling van 250 euro en ontvangt (afhankelijk van de termijn die je kiest) voor aanvang van het programma de restfactuur.

Op welke locatie vinden de sessies in Nederland plaats?

De trainingsdagen vinden plaats op mijn locatie in Amersfoort. Ik heb een ruimte geschikt voor individuele begeleiding en groepsbijeenkomsten in het Eemklooster in Amersfoort. De locatie ligt centraal in Nederland en vlak naast de A28.

De 1 op 1 coach sessies kunnen op locatie of online plaatsvinden, dit stemmen we samen af.

Wat is de planning van het programma?

Januari startmoment:

1 op 1 dag retreat data mogelijkheden: 10,11, 15, 18, 22, 24, 26, 19 januari

Dag 1              Donderdag 8 februari            09.30 – 17.00

Dag 2              Donderdag 7 maart               09.30 – 17.00

Dag 3              Donderdag 11 april                09.30 – 17.00

Dag 4              Donderdag 16 mei                 09.30 – 17.00

Dag 5              Donderdag 6 juni                   09.30 – 17.00

Dag 6              Donderdag 4 juli                    09.30 – 17.00

Dag 7              Donderdag 5 september        09.30 – 17.00

Mei startmoment:

Retreat:          27 mei t/m 2 juni

Dag 1              Woensdag 12 juni                  09.30 – 17.00

Dag 2              Woensdag 3 juli                     09.30 – 17.00

Dag 3              Woensdag 4 september        09.30 – 17.00

Dag 4              Woensdag 9 oktober             09.30 – 17.00

Dag 5              Woensdag 6 november         09.30 – 17.00

Dag 6              Woensdag 11 december        09.30 – 17.00

Dag 7              Woensdag 22 januari 2025    09.30 – 17.00

Wat is de inhoud van de trainingsdagen?

Reinvent yourself:

Dag 1 – Verbinding:
Op deze eerste dag maken we nader kennis met onszelf en met elkaar. Onderwerpen als intuïtie en innerlijke wijsheid; vrouwelijk en mannelijke energie en jouw wensen voor dit traject staan garant voor een dag vol verbinding.  

Dag 2 – Mentaal vitaal zijn:
Op deze dag verbinden we met onze zingeving/zielsmissie. We leren meer over het brein en hoe je je eigen denken kunt beinvloeden. Hoe dankbaarheid een rol speelt in jouw mentale vitaliteit en we staan we stil bij de kracht van netwerken, communities en het hebben van een sociaal vangnet. 

Dag 3 Fysiek vitaal zijn:

Op deze dag leer je meer over de algehele hormoonbalans. Wat de invloed van je leefstijl is op je hormoonbalans. We zoomen in op stress en stressreductie en je krijgt inzicht in adem, slaap, voeding en beweging en de samenhang hiertussen.

  Dag 4 – Verbinding en vitaal zijn:
  Op deze dag gaan we aan de slag met de wijsheid en cyclus van de natuur. En wat we hiervan kunnen leren over de cyclus van de vrouw. We bekijken de hormoonbalans van de vrouw in verschillende levensfases en de invloed van leefstijl op vrouwelijke hormoonbalans. 

  Reenergize yourself

   Dag 5 – Verbinding en Ondernemen:
  Op deze dag nemen we een duik in jouw kwaliteiten en talenten. We staan stil bij wat vrouwelijk leiderschap is en hoe je deze kan toepassen op je eigen leven. Je leert meer over gedragspatronen en hoe deze te doorbreken. We zoomen in op  gedrag en hoe je gedrag kunt beinvloeden en veranderen. 

  Dag 6 – Verbinding, Vitaliteit en Ondernemen:
  Deze laatste dag staat in het teken van al het geleerde toe passen op de praktijk. Dromen vertalen naar werkelijkheid en zielsmissie vertalen naar toekomstige ondernemen/carriere. Een concreet plan waar je me verder kan, met een groot verschil ten opzichte van voor dit programma. Alles vanuit de kracht van vrouw zijn.

  Relfect upon yourself

  Dag 7 – 6 weken na dag 6 reflecteren op:

  • Verbinden
  • Vitaliteit
  • Ondernemen
  Kan ik ook onderdelen van het programma los volgen?

  Neem contact met me op en dan bespreken we de mogelijkheden!

  Waarom alleen maar vrouwen?

  Zet een groep vrouwen bij elkaar en er ontstaat magie. Althans dat is mijn ervaring als het aankomt op samen ontwikkelen, groeien, leren en ondernemen. Het programma richt zich op de kracht van vrouw zijn en juist dan is het zo gaaf om te zien wat de kracht is van samenwerkende vrouwen.

  Kan je iets meer vertellen over de 1 op 1 coaching?

  Gedurende de duur van het programma heb je de gelegenheid om 4x een coachingsessie met mij in te plannen. Tijdens de coachsessie breng je iets in waar je tegenaan loopt in je persoonlijke groei. Dit kan gaan over alle onderwerpen die tijdens het programma naar voren komen. Het doel van de coaching is om jou meer inzicht te geven in de zaken die je in de weg zitten om de kracht van vrouw zijn verder te ontwikkelen. 

  Deze sessie kan online of op mijn locatie in Amersfoort plaatvinden. Voor deze sessie reserveer ik 60 minuten. Je kunt de coaching met mij inplannen vanaf startmoment van het programma tot de datum van de terugkomdag.

  KIM HELMER

  06 141 24 121

  info@insideoutvitaliteit.nl

  LET'S CONNECT

  Wist je dat:

  • ademhaling de grootste verbinder is met je gevoel
  • verbinding met jezelf en met anderen bijdraagt aan je vitaliteit
  • ondernemen letterlijk betekent; 'iets gaan doen en bezig zijn;
  • vitalteit niet alleen draait om gezond eten en veel bewegen
  • stress vaak de grootste veroorzaker is van een disbalans in je vitaliteit