De kracht van een gezonde leefstijl!

Waar vitaliteit gaat over alle aspecten in het leven, gaat een gezonde leefstijl vooral over rust & herstel, voeding en beweging. Lekker in je lijf zitten vraagt inzicht krijgen in je eigen patronen. Hoe val je in slaap en hoe wordt je wakker? Hoe ga je om met voeding? Voedt of vul je jezelf? Hoe ga je om met beweging? Is zitten voor jou het nieuwe roken geworden of heb je voldoende beweging op een dag? En hoe beleef je je dag? Ren je je rot of is er ook dagelijks ruimte voor rust en ontspanning?

Leefstijl

Een gezonde leefstijl, we weten allemaal dat het belangrijk is, maar waarom is het dan zo lastig om mee te starten of vol te houden. Het antwoord ligt in ons brein. Ons brein is gericht op het behouden van balans (homeostase) en het vermijden van pijn of het opzoeken van plezier. Het veranderen van onze leefstijl betekent een tijdelijke disbalans waardoor ons brein heel hard gaat werken om de homeostase terug in balans te brengen. Ons brein ziet namelijk niet het verschil tussen een gezonde en een ongezonde maaltijd. Daarnaast zijn we van nature  lui. Met zo min mogelijk verspilling van energie zo veel mogelijk eten zodat we energie opslaan voor tijden van schaarste. Vroeger in de oertijd een perfect mechanisme maar in de huidige maatschappij waarin ons voedsel op minder dan 50 stappen van ons bed of onze bank verwijderd is niet echt een wenselijke combinatie.

Toch is het mogelijk om je leefstijl te wijzigen en graag ga ik daarmee met jou aan de slag!

Wat levert een gezonde leefstijl je op?

 • meer energie
 • betere hormoonbalans
 • verlaging en vermindering van voedings- en trainingsgerelateerde stress
 • brengt je zenuwstelstel in balans
 • meer rust in je hoofd
 • betere nachtrust
 • verbetering van je spijsvertering
 • minder cravings voor suikers, ongezonde voeding en alcohol
Bewustzijn over wat eten en bewegen met je doet en vooral ook waarvoor het belangrijk is. Het intermittent fasten en het gezonde eten was heerlijk om op zo’n manier te kunnen ervaren, in deze setting en omdat alles zo goed verzorgd en geregeld was.
Deelnemer van de Health & Happiness retreat.

“One day or day one. It’s your choice
– unknown –

Leefstijl coaching

We weten allemaal wel dat groentes gezond zijn en dat een wijntje in het weekend geen kwaad kan maar echt weten wat een gezonde leefstijl is die bij jou past. Dat is soms lastig te achterhalen. Samen gaan we hiermee aan de slag.

We starten met een zeer uitgebreide intake die ingaat op alle aspecten van jouw leefgewoontes en hoe je je voelt. Ook zoomen we in op jouw wensen. Wat wens je jezelf, welk doel wil je gaan bereiken. Als we dat weten dan maken we dit concreet naar de gezonde keuzes die je kan maken en jouw voorkeuren hoe je hier in de dagelijkse praktijk mee aan de slag kan gaan.

Ik geloof in micro habits. Micro habits zijn hele kleine gedragsveranderingen die je toevoegt aan je dagelijkse patronen waardoor ze beter vol te houden zijn. Geen strenge diëten, zware sportsessies of verplichte meditaties, maar hele kleine stapjes die we toevoegen aan je dagelijkse ritme.

Op regelmatige basis ontmoeten we elkaar en lopen we samen door jouw persoonlijk leefstijlplan heen. We kijken naar de voortgang en wat je nodig hebt om verder te kunnen gaan. Je kunt mij zien als je gids in het proces van het verkrijgen van een gezonde leefstijl. Jij doet het en ik loop naast je om je te steunen. Op weg naar een manier van leven bij jou past, die jou energie geeft en je je lekker in je vel laat zitten.

Investering

Mijn begeleiding is altijd in traject vorm van 6 maanden. Wil je duurzaam aan de slag met het verbeteren van jouw vitaliteit dan vraagt dit tijd, geduld en doorzettingsvermogen.

Na onze intake wordt een voor jou op maat gemaakte offerte voor jouw werkgever gemaakt. Mocht je particulier gebruik willen maken van de coaching dan maak ik een voor jou op maakt gemaakt voorstel.

“Self care is a form of self respect
– unknown –

Wil jij ook vanuit verbinding vitaal zijn én ondernemen?

Neem dan contact met me op

KIM HELMER

06 141 24 121

info@insideoutvitaliteit.nl

LET'S CONNECT

Wist je dat:

 • ademhaling de grootste verbinder is met je gevoel
 • verbinding met jezelf en met anderen bijdraagt aan je vitaliteit
 • ondernemen letterlijk betekent; 'iets gaan doen en bezig zijn;
 • vitalteit niet alleen draait om gezond eten en veel bewegen
 • stress vaak de grootste veroorzaker is van een disbalans in je vitaliteit