De kracht van denken!

Denken is verbinding. Verbinding met jezelf, verbinding met je gedachtes. En ook denken gaat over voelen. Ontdekken wat jouw hoofd je te zeggen heeft. Denken gaat dus ook over luisteren. Luisteren vanuit vriendelijkheid, zachtheid en compassie naar je eigen gedachtes. Objectief luisteren naar hoe het met je gaat, wat je nodig hebt en wat jij nou echt vindt. Als je echt weet te verbinden met je gedachtes en durft te luisteren naar jouw willen en jouw weten, dan bereik je jouw mentale welzijn.

Denkende brein

Dat vitaal leven verder gaat dan alleen gezond eten en voldoende bewegen weten we inmiddels, maar wist je dat de manier waarop je over jezelf denkt ook een grote invloed heeft op jouw vitaliteit? Als je iedere ochtend met liefde en compassie in de spiegel kijkt  dan start je je dag heel anders dan wanneer je onvriendelijk over jezelf bent.

De manier waarop je over jezelf denkt en jezelf toespreekt is al ontwikkeld in je kinderjaren. Wat waren de reacties van anderen op jou en in hoeverre heb je deze als waarheid in je leven meegenomen. Welke (belemmerende) overtuigingen draag je bij je die misschien wel helemaal niet van jou zijn? Ondanks dat dit al heel lang onderdeel is van jezelf is de manier waarop je naar jezelf kijkt is dit wel degelijk te beïnvloeden en daarmee dus ook te veranderen.

Regelmatig even de check doen hoe denk ik over mezelf, ben ik mijn eigen grootste fan, kan ik ondanks de ellende ook de mooie dingen zien en weet ik mezelf en motiveren. Als dit niet zo is dan is het tijd om het goede gesprek met jezelf aan te gaan. Proberen inzicht te krijgen in de belemmerende overtuigingen en negatieve gedachtes die je hebt en deze gaan bevragen en uitdagen om een verandering in te zetten. Aan de slag gaan met de zaken die je mentaal in de weg zitten en afrekenen met je eigen belemmerende overtuigingen. Mentaal vitaal is rust in je hoofd, verbinding met je hart en lekker in je lijf zitten.

Wat levert een positief en gezond brein je op?

 • meer vriendelijkheid en compassie voor jezelf
 • een positieve blik op het leven
 • kracht en vertrouwen in jezelf
 • betere afstemming met je gevoel en intuïtie
 • verlaging en vermindering van stress(gevoel)
 • meer rust in je hoofd
 • positieve energie
 • veerkracht om om te gaan met tegenslagen
 • vermogen om te accepteren wat is
Nadat ik Kim via het werk heb leren kennen heb ik recent een aantal persoonlijke coachingsessies met haar gedaan. Deze gesprekken hebben mij enorm geholpen. Kim stelt goede en diepgaande vragen, die mij hebben geholpen om bewuster te worden van mijn keuzes en gedragspatronen. De technieken die Kim mij hierbij geleerd heeft zijn zeer waardevol en gaan ook in de toekomst van veel waarde zijn. Kim is een warm, geïnteresseerd en inspirerende persoon en de manier waarop ze mij heeft geholpen laat wat mij betreft zien dat ze daarnaast een enorm goede coach is!” 
Laura

“Your brain works like a computer
make sure you are the one programming it
– unknown –

Coaching

“Het begeleiden en ondersteunen van jouw ontwikkelproces” dat is wat ik als Coach doe.

Als Coach ben ik er voor jou. Bij de aanvang van de coaching help ik jou bij het definiëren van jouw doel(en) om vervolgens inzicht te verkrijgen in jezelf wat je nodig hebt om deze doelen te bereiken. Door mijn manier van vragen stellen krijg je inzicht in de oplossingen die voor jou goed werken en die zorgen voor een duurzame ontwikkeling zodat je je doelen ook op de langere termijn vol kan houden.

Het antwoord op jouw vragen zit al in jezelf!

Wat je van mij mag verwachten

 • Professionaliteit
 • Betrokkenheid
 • Openheid
 • Focus en aandacht
 • Eerlijkheid
 • Onbevooroordeeldheid

Als Coach vind ik het belangrijk dat jij de stappen zet die je wil nemen. Ik zie het als mijn rol om jou hierin te begeleiden. De verantwoordelijkheid en het eigenaarschap van jouw ontwikkeling ligt bij jou. Na iedere coachsessie maak je een kort verslag waarin je je inzichten verwerkt en je doelen voor de komende periode benoemt. Onze gesprekken zijn ijkpunten, momenten waarop we inzoomen jouw ontwikkelproces. De grootste ontwikkeling gebeurd tussen deze gesprekken in.

Kim heeft met haar coaching ervoor gezorgd dat ik beter naar mijzelf bent gaan luisteren.
Haar kijk op mijn gedrag heeft mij zoveel verlichting gegeven.
Door haar is mijn privé en werk veel meer in balans gekomen, is mijn zelfvertrouwen geoptimaliseerd, en wat ik bijzonder vind, is dat ik daardoor rust heb gevonden, in zowel privé situaties als werkgerelateerde. Ik heb geleerd om los te laten en te zien wat er gebeurd. De controle te houden maar op een gezonde manier. Al onze gesprekken waren in de buitenlucht en in een prachtige omgeving! Dit was voor mij DE manier.
Wil je een goede balans in je leven, moet je echt bij Kim zijn.
Angeline

Investering

Mijn begeleiding is altijd in traject vorm van 6 maanden. Wil je duurzaam aan de slag met het verbeteren van jouw vitaliteit dan vraagt dit tijd, geduld en doorzettingsvermogen.

Na onze intake wordt een voor jou op maat gemaakte offerte voor jouw werkgever gemaakt. Mocht je particulier gebruik willen maken van de coaching dan maak ik een voor jou op maakt gemaakt voorstel.

“There is hope, even if your brain tells you there isn’t
– John Green –

Wil jij ook vanuit verbinding vitaal zijn én ondernemen?

Neem dan contact met me op

KIM HELMER

06 141 24 121

info@insideoutvitaliteit.nl

LET'S CONNECT

Wist je dat:

 • ademhaling de grootste verbinder is met je gevoel
 • verbinding met jezelf en met anderen bijdraagt aan je vitaliteit
 • ondernemen letterlijk betekent; 'iets gaan doen en bezig zijn;
 • vitalteit niet alleen draait om gezond eten en veel bewegen
 • stress vaak de grootste veroorzaker is van een disbalans in je vitaliteit