Health & Happiness Retreat

Vertragen – Verstillen – Verbinden – Voelen – Vertrouwen – Veranderen – Vooruitgaan

3 – 9 oktober 2023 | Sicilië | Italië

De kracht van vooruitgang is het vermogen om ook regelmatig stil te staan.

Herken je dat? Dat je vol gaat voor je carriere en/of je eigen bedrijf? Dat je daardoor je soms wel eens afvraagt of het pad waar jij nu op zit nog wel het juiste pad is? Leef en werk je nog vanuit je hart en je zijn? Toe aan een week reflecteren? Reflecteren op waar je nu staat op jouw pad; hoe het gesteld is met jouw welzijn, jouw geluk en jouw gezondheid? Want de stappen die je nu zet, leiden die stappen je naar datgene wat je diep van binnen echt het allerliefste zou willen? Niet? Lees dan eens verder, misschien is de Health & Happiness business retreat wel iets voor jou!

Altijd al eens op retreat willen gaan maar iets houd je tegen? Twijfels als, is dit wel iets voor mij? Pas ik wel bij deze groep? Past het programma wel bij wie ik ben? Wordt het niet te zakelijk of juist niet te zweverig? Herkenbaar?

Voor mij zeker! Ook ik wil regelmatig op retraite en herken deze onzekerheid en vragen. Ik vind het heerlijk om zo af en toe stil te staan bij wie ik ben en wat ik het allerliefste wil doen. En van mij mag het op zo’n moment ook verder gaan dan alleen het hoofd en de ratio. Maar het hoeft voor mij ook weer niet zo ongrijpbaar te zijn dat ik van te voren al zenuwen heb over sessies die me volledig uit mijn comfortzone halen. Herkenbaar? Lees dan eens verder, want deze retreat is dan wellicht echt iets voor jou!

De Health & Happiness Retreat is er voor ondernemende vrouwen die op zoek zijn naar een moment van reflectie én actie. Een moment om even pas op te plaats te maken en vanuit verbinding met jezelf te reflecteren op jouw ondernemen.

Tijdens de retreat wordt je uitgenodigd een vraag waar je antwoord op wil of een intentie die je vervuld wil zien te formuleren. Vanuit verschillende invalshoeken gaan we hiermee aan de slag. Altijd vanuit zachtheid en vriendelijkheid voor jezelf en gericht op het verder uitbouwen van je talenten en kwaliteiten.

Tijdens de retreat ervaar je dat de combinatie van verstillen en in beweging komen je helpt om voor jezelf steeds helderder te krijgen wat jouw richting is. Een combinatie van weten en voelen. Een combinatie van rust en actie. Een combinatie van aan jezelf werken en ontspannen.

Samen gaan we terug naar de wijsheid en vriendelijkheid die in jezelf aanwezig is. Samen gaan we genieten, plezier maken, lachen, huilen, groeien en ontwikkelen en ook genieten van het Italiaanse leven. Ga je mee?

Vertragen – Verstillen – Verbinden – Voelen – Vertrouwen – Veranderen – Vooruitgaan

September 2018 was ik voor het eerst op Sicilië bij ‘The Lemon Tree’. Vanaf het moment van aankomst voelde ik me hier thuis. De warme ontvangst van Karen en Diego, het prachtige uitzicht als de zon in de ochtend opkomt, het zwembad met uitzicht op de oude stad Taormina, allemaal elementen die bijdragen aan het gevoel van thuis zijn. Maar wat mij steeds weer terugbrengt naar deze plek is de fijne energie die hangt op de berg waarop we zitten. Op ‘Matrissa’ voel ik dat ik mag zijn wie ik ben en dat maakt dit voor mij dé plek om mijn retreat te organiseren.

The Lemon Tree – Castelmola
We verblijven in de prachtige villa ‘The Lemon tree’ waar we gastvrij worden ontvangen door eigenaren Karen en Diego. De villa ligt op de prachtige berg “Mastrissa” en beschikt over alle faciliteiten om ons verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

 

De retreat is gericht op:
‘Vanuit verbinding Vitaal Zijn én Ondernemen.

Als onderdeel van de retraite ontvang je:

– Kennismakingslunch (maandag 24 september 2023)

– Reflectiesessies – zingeving & ondernemen
– Inspiratiesessies – leefstijl

– Meditaties en visualisaties
– Ademsessies
– Yoga practices
– Cacao- en kampvuur ceremonie

– Hike- /wandel sessies
– Gezonde voeding
– Koude training (geen ijsbaden)
– Kennismaking met intermittent fasting en nuchter bewegen

En ga je vooral ook:

– Genieten
– Ontspannen

  Deze retreat heeft mij geholpen om een stap te nemen, om even helemaal uit de dagelijkse sleur te stappen en me een week lang onder te dompelen in liefde en aandacht voor mezelf. Het heeft me uitgedaagd om in beweging te komen, om over drempels te stappen, en ook al kwam ik echt voor mezelf, heeft het me ook weer laten voelen hoe fijn het is om met een groep vrouwen samen te verbinden, te delen, te lachen en te genieten.

  De retreat heeft natuurlijk een flink prijsplaatje, maar als je bekijkt dat dit inclusief alle overnachtingen en maaltijden gedurende alle dagen is en dat jij, als begeleider, dagelijks zo ontzettend betrokken bent en zoveel kennis deelt, is het niet een te hoog bedrag. Ik denk dat het helemaal in verhouding is met wat je ervoor krijgt.

  “Gun jezelf de rust”

  Praktische informatie

  Investering*:

  Investering 2.299,– **

  Bij de prijs inbegrepen***:

  • overnachtingen
  • eten en drinken op de locatie
  • alle genoemde sessies en begeleiding

  *na inschrijving ontvang je een factuur van 50% van de kosten.
  Overige 50% wordt 4 weken voor vertrek gefactureerd.

  ** voor particuliere deelnemers is de prijs incl. btw. Bij facturatie op de zaak is de prijs excl. btw.

  *** niet inbegrepen bij de prijs: vluchten, verzekeringen (WA, reis- en annuleer). Excursies, uitjes en/of maaltijden buiten de locatie.

  Reisinformatie*:

  • Aankomst: dinsdag 3 oktober
   Transavia A’dam – Catania 17:50 – 20:40
  • Vertrek: maandag 9 oktober
   Transavia Catania – A’dam  22:05 – 01:15

  Als je vliegt met bovenstaande vluchten is transfer geregeld en onderdeel van de prijs.

  * Boeken van vluchten is op eigen gelegenheid en verantwoordelijkheid.

  Verblijfsinformatie:

  • De villa beschikt over 8 appartementen
  • Ieder appartement beschikt over ten minste 1 slaapkamer en 1 badkamer
  • Je hebt dus altijd een eigen slaapkamer, maar deelt wel een appartement
  • Garantie van een 1-persoonsappartement kan tegen meerpijs
   van EUR 250,– (4 beschikbaar, vol = vol)
  • Garantie van een 2-persoonsappartement met eigen badkamer kan tegen meerprijs van EUR 150,– (2 beschikbaar, vol = vol)

  Eten en drinken:

  De maaltijden worden op locatie bereid en gereserveerd. Er wordt gewerkt met dagverse producten uit de lokale streek en er kan rekening gehouden worden met allergieën en intoleranties. In je appartement is water, koffie en thee beschikbaar, evenals vers fruit.

  Programma:

  De retreat is een combinatie van georganiseerde sessies én vrije tijd. Je vrije tijd mag je uiteraard doorbrengen op locatie en als je in je vrije tijd op pad wil gaan is dat uiteraard ook helemaal goed. In dat geval is een  auto aan te raden.

  Overige informatie:

  De groep bestaat uit vrouwen en de groepsgrootte is maximaal 10. De retreat gaat door bij 5 deelnemers.

  “Gun jezelf de rust”

  Het was een goed gevuld programma, zonder dat ik het idee heb gehad dat ik deze week geleefd werd. Er waren ook genoeg momenten om even tot jezelf te komen, de omgeving te verkennen, bij het zwembad te liggen.

  Ook de programma onderdelen waren in goede balans tussen fysieke bezigheden en ‘met jezelf’ bezig zijn.

  Ervaringen van deelnemers

  “Deze retreat was echt een cadeau; een week lang aandacht en liefde voor mezelf. De combinatie van leren over voeding en bewegen en het ervaren tijdens de verschillende sessies was heel mooi op elkaar afgestemd. Ook de yoga en verstillingssessies waren inspirerend. Dit alles in een fantastische omgeving, met prachtige appartementen, heerlijke gezonde maaltijden en een liefdevol en verzorgend team maakte deze week onvergetelijk!”

  “Ik heb tijdens de retreat in mei 2023 intens genoten, diep verstild én ontzettend gelachen. Met daarnaast de berg aan kennis die Kim op zo’n simpele doch efficiënte vorm wist over te brengen, was het voor mij een ervaring en een reis om nooit te vergeten.”

  Alleen naar de Lemon Tree gaan is al magisch om een keer in je leven te doen!

  Maar in combinatie met het verstillen en vervolgens weer in actie komen van de retreat geeft dat een fantastische beleving. Je leert tijdens zo’n week af en je leert veel bij. Daarnaast leer je stil staan bij alles wat het leven je al gegeven heeft en leer je dromen over wat komen gaat. En niet op z’n minst staat Kim daarbij in het centrum als persoonlijke, hartelijke coach. In alle rust en duidelijkheid begeleidt ze je in waar je staat en deelt ze haar kennis op een heerlijk eenvoudige manier die zelfs voor iemand zonder zorg achtergrond goed te volgen is. Tenslotte is het geweldig om een groep vrouwen te ontmoeten zonder hun omgeving, maar gewoon in wie ze zijn. Om elkaar zo goed te leren kennen binnen een week is een prachtige ervaring!”

  Retreat overall

  Prijs-kwaliteit

  Aanbeveling anderen

  Begeleiding Kim

  Team op locatie

  Locatie

  Wat maakt de Health & Happiness retreat uniek?

  De Health & Happiness retreat onderscheidt zich van de andere retreats omdat het programma zo compleet is. Tijdens de retreat zoom je in op zowel je zingeving (happiness), als je leefstijl (health). De week start met vertragen en verstillen, verbinding maken met datgene wat je uit de week wil halen en voelen wat je hiervoor nodig hebt. Meditatie, yoga, mindful walking en een ademsessie ondersteunen dit proces. Na deze opstart gaan we ook weer in beweging komen en, naast het mentale proces, aan de slag met een vitaal lijf. Dit wordt ondersteund door koude training, nuchter bewegen, hiken naar de top van de berg en workshops gericht op een gezonde leefstijl (hormonen, bewegen, voeding, slaap, enz.). Het volledige programma en alle ondersteunende en op elkaar aangesloten sessies en workshops maken deze retreat uniek.

  Wat is de reden waarom mensen op retreat gaan?

  Iedereen heeft zo zijn eigen motivatie om mee te gaan op retreat. Tijdens de retreat in mei waren de redenen van aanmelden zeer divers. Zo was een van de deelnemers eigenlijk prima in balans en was haar motivatie om mee te gaan vooral gericht op het zichzelf gunnen. Sinds ze kinderen had was ze niet meer alleen op reis geweest en zichzelf iets ‘cadeau’ gedaan. De retreat was haar cadeau aan zichzelf. En ze heeft intens genoten.

  Een andere deelnemer was al in contact met haar diepste verlangen maar vond het heel lastig om ook echt in beweging te komen. Zij koos ervoor om mee te gaan op retreat zodat ze het patroon van ‘blijven zitten’ echt letterlijk zou doorbreken.

  Ik vind de prijs een te grote uitgave in een keer. Kan ik een betalingsregeling treffen?

  Ja dit hoort zeker tot de mogelijkheden. Als je graag mee wil maar in termijnen wil betalen dan kan dat. Neem contact met me op en we komen er samen wel uit!

  Ik wil heel graag mee maar vind het spannend om te gaan vliegen.

  Voor vetrek naar de retreat is er een gezamelijke kennismakingslunch zodat jullie als deelnemers elkaar al een keer gezien en gesproken hebben. Tijdens deze lunch kan je dit soort dingen met elkaar bespreken en wellicht afspreken om samen te reizen. De groep van afgelopen mei heeft elkaar op het vliegveld ontmoet en zijn samen verder op pad gegaan. En hoe gaaf is het om de eerste drempel al over te stappen nog voor de retreat al is begonnen.

  KIM HELMER

  06 141 24 121

  info@insideoutvitaliteit.nl

  LET'S CONNECT

  Wist je dat:

  • ademhaling de grootste verbinder is met je gevoel
  • verbinding met jezelf en met anderen bijdraagt aan je vitaliteit
  • ondernemen letterlijk betekent; 'iets gaan doen en bezig zijn;
  • vitalteit niet alleen draait om gezond eten en veel bewegen
  • stress vaak de grootste veroorzaker is van een disbalans in je vitaliteit