Stress in balans

In de regel is stress nuttig en hebben we stress nodig om te kunnen functioneren. Het zorgt ervoor dat we scherp en alert zijn in situaties die daarom vragen, het waarschuwt ons als er gevaar dreigt, het helpt ons te concentreren en is zelfs in staat om ons immuunsysteem te ondersteunen. Maar zoals bij alles geldt ook voor stress dat het enkel nuttig als het met mate is.

Bij te vaak of teveel langdurige stress loop je het risico dat je lichamelijke stresssysteem ontregelt raakt. Als dit te lang doorgaat ligt chronische stress op de loer. Stress is goed en nutig, maar teveel stress is gevaarlijk. Zo verhoogt stress het risico op hart- en vaatziekten, kan stress het ouderdomsproces versnellen en draagt het bij aan een ongezonde leefstijl wat tot psychische en sociale klachten kan leiden. Het is dan ook belangrijk om inzicht te krijgen in je eigen stressfactoren en hoe je deze zo kan benaderen dat ze geen belemmering meer voor je zijn.

Stress en burn-out begeleiding is er om jou te helpen in jouw zoektocht naar een leven met minder stress. Ik help je om inzicht te krijgen in oorzaken, gevolgen en oplossingen van stress en burn-out. Tijdens de intake bespreken we waar jouw behoefte ligt.

Ik kan je helpen om stress beter te begrijpen. Want wat is nu eigenlijk stress en hoe krijg je meer grip op de factoren in jouw leven die stress bij jou veroorzaken? Tijdens de coaching krijg je meer inzicht in je stress gedrag en gedachtes en hoe je deze kan veranderen. Ook kijken we samen naar jouw leefstijl. Stress heeft een grote invloed op hoe je je fysiek voelt. Vaak helpt het om ook je leefstijl onder de loep te nemen en hier wat aanpassingen in te doen.

Tijdens de intake bespreken we in welke vorm je begeleiding plaats zal vinden. We kunnen gesprekken voeren in mijn praktijkruimte, maar we kunnen dit ook doen buiten in de natuur of online. Samen bepalen we hoeveel gesprekken we verwachten nodig te hebben zodat je hier van tevoren inzicht in hebt. We sluiten je traject af met een eindevaluatie. Doel is om jou meer inzicht te geven zodat je mij uiteindelijk niet meer nodig hebt.

Als ik op basis van de intake de inschatting maak dat begeleiding bij mij niet de juiste interventie is of dat er aanvullend andere begeleiding nodig is zal ik dit altijd eerlijk naar je uitspreken. Mijn belang is jouw gezondheid.

Stressbegeleiding op de werkvloer

Helaas is er vandaag de dag nog veel onbegrip bij leidinggevende als je je meldt met stress gerelateerde klachten. Begrijpelijk, want stress is als ziektebeeld veel lastiger te begrijpen en te begeleiden dan bijvoorbeeld een gebroken been. Ben je uitgevallen met stress gerelateerde klachten, ervaar je onbegrip bij je leidinggevende en wil je hier graag wat hulp bij hebben? Mijn kennis over stress en burn-out gecombineerd met mijn ervaring in het bedrijfsleven bij het begeleiden van leidinggevenden in het verzuimproces maken dat ik je ook in dit traject op een juiste wijze kan begeleiden.

“Breathe, it is only a bad day, not a bad life.”

Aan de slag met jouw persoonlijke leefstijlplan?

Neem dan contact met me op

KIM HELMER

06 141 24 121

info@insideoutvitaliteit.nl

LET'S CONNECT

Wist je dat:

  • stress vaak de grootste veroorzaker is van een disbalans in je hormomen
  • iedere dag een half uur wandelen een stressverlagend effect heeft
  • slaapproblemen vaak een afspiegeling zijn van hoe je je overdag gedraagt
  • teveel eetmomenten op een dag er juist voor zorgen dat je heel moe kunt worden
  • te veel, te vaak en te intens sporten je uit balans kan brengen
  • een gezonde leefstijl een grote invloed heeft op de menopauze
  • en dat dit ook geldt voor de penopauze bij mannen?