Vitaal Zijn

Vitaliteit: de mate waarin iemand krachtig en energiek is’.

Energie; Veerkracht; Levendigheid; Levenskracht; Levenslust.

Zijn : ‘het moment waarin we ons bevinden’.

Bewustzijn, Bestaan, Aanwezigheid, Leven, Alertheid; Hier & Nu.

Vanuit de verbinding met jezelf vitaal zijn. Energiek wakker worden; na een dag inspanning nog energie over hebben voor de avond; bewuste keuzes maken op het gebied van leefstijl en gezondheid. Allemaal onderdelen van je vitaal voelen en vitaal zijn. Richt de pijler van Verbinding zich op in contact zijn met jezelf, met jouw happiness, met richt de pijler van vitaal zijn zich vitaal zijn, jouw health. Regie pakken op de wijze waarop jij jouw leefstijl vorm wil geven. 

Waarvoor kan je bij mij terecht?

Ik geloof in een holistische aanpak. Hiermee bedoel ik de samenhang tussen verschillende invalshoeken. Fysiek, mentaal, energetische en spiritueel hangt voor mij allemaal met elkaar samen en ik geloof in de samenhang tussen hoofd, hart en lijf. In mijn coaching en begeleiding sta ik dus ook stil bij die verschillende invalshoeken. Ik kan jou helpen weer de regie te pakken over jouw gevoel van vitaal zijn. Regie over jouw leefstijl; je hormonen weer in balans en je stress op een gezond niveau.

Leefstijl

Leefstijlcoaching

Waar vitaliteit gaat over alle aspecten in het leven, gaat een gezonde leefstijl vooral over rust & herstel, voeding en beweging. Lekker in je lijf zitten vraagt inzicht krijgen in je eigen patronen. Hoe val je in slaap en hoe wordt je wakker? Hoe ga je om met voeding? Voedt of vul je jezelf? Hoe ga je om met beweging? Is zitten voor jou het nieuwe roken geworden of heb je voldoende beweging op een dag? En hoe beleef je je dag? Ren je je rot of is er ook dagelijks ruimte voor rust en ontspanning? Leefstijl draait om:

  • Herstellen, ontspannen en slaap
  • Beweging
  • Voeding

Klik hier voor meer informatie!

Hormoonbalans

Hormoonbalans advies en -coaching

Als we het hebben over hormonen denken we al snel aan oudere dames in de overgang of vrouwen die een kort lontje hebben tijdens hun menstruatie. Echter als we ons wat meer in onze hormonen verdiepen komen we erachter dat onze hormonen voor zoveel meer zaken verantwoordelijk zijn dan de dingen waar we vaak aan denken. Een disbalans in je hormomen kan een grote invloed hebben op je beleving van vitaliteit en van zijn. Ons hormoonproces is een zeer vernuftigd en slim systeem. Kennis over hormonen en de invloed van jouw leefstijl op je hormen zorgt voor kennis over jouw gezondheid en vitaliteit. Niet alleen belangrijk voor vrouwen, maar zeker ook voor mannen. 

Klik hier voor meer informatie!

Stress- en burn-out

Stress- en burn-out coaching

In de regel is stress nuttig en hebben we stress nodig om te kunnen functioneren. Het zorgt ervoor dat we scherp en alert zijn in situaties die daarom vragen, het waarschuwt ons als er gevaar dreigt, het helpt ons te concentreren en is zelfs in staat om ons immuunsysteem te ondersteunen. Maar zoals bij alles geldt ook voor stress dat het enkel nuttig als het met mate is. De hele dag onder spanning staan zorgt voor een overactief sympatisch zenuwstelsel en een hormoonhuishouding die uit balans is. Chronische stress kan meerdere oorzaken hebben en op termijn leiden tot overspannenheid en in het meest vervelende geval tot volledige burn-out.

Klik hier voor meer informatie!

“A bird trust its’ wings, not the branch

Wil jij ook vanuit verbinding vitaal zijn én ondernemen?

Neem dan contact met me op

KIM HELMER

06 141 24 121

info@insideoutvitaliteit.nl

LET'S CONNECT

Wist je dat:

  • ademhaling de grootste verbinder is met je gevoel
  • verbinding met jezelf en met anderen bijdraagt aan je vitaliteit
  • ondernemen letterlijk betekent; 'iets gaan doen en bezig zijn;
  • vitalteit niet alleen draait om gezond eten en veel bewegen
  • stress vaak de grootste veroorzaker is van een disbalans in je vitaliteit