Vitaliteit

Vitaliteit gaat over energie en veerkracht. Bewust leven vanuit innerlijke motivatie met oog voor je mentale en fysieke fitheid. Jezelf alert houden of je nog steeds het leven leidt dat je graag wil hebben.

3

“If an egg is broken by outside force, life ends. If broken by inside force, life begins. Great things always begin from inside.”

Je vitaal voelen…

Gemotiveerd, veerkrachtig en energiek in het leven staan. Wie wil dat nou niet? Ontspannen houding, stralende ogen, tevreden lach. Hoe lang is het geleden dat je je zo hebt gevoeld? Energiek en vitaal leven, het klinkt zo simpel. Waarom is het dan zo lastig om de regie op je eigen leven te houden en het leven te creëren of het houden dat je graag wil hebben?

Om dit te begrijpen neem ik je graag even mee in wat vitaliteit nu precies is. Want vitaal leven gaat over zoveel verder dan alleen gezond eten en voldoende bewegen. Vitaliteit gaat over het bezitten van veerkracht om te kunnen omgaan met tegenslagen. Het gaat over het hebben van doelen in het leven, het houden van balans, goed voor jezelf zorgen en positief in het leven staan. Wil je dit bereiken zal je actief aan de slag moeten blijven met je eigen welzijn. Regelmatig even de check doen hoe sta ik ervoor, voel ik me energiek en doe ik nog waar ik gelukkig van wordt. Als dit niet zo is dan is het tijd om het goede gesprek met jezelf aan te gaan. Proberen inzicht te krijgen in de passies en krachten die je hebt en die in te zetten om een verandering in te zetten.

En als dit jou niet zelf lukt, dan help ik je daar graag bij. Tijdens de vitaliteitscoaching gaan we samen in gesprek over jouw mentale- en fysieke vitaliteit. Hierbij maken we gebruik van de vitaliteitspiramide van Albert Sonnevelt.

De vitaliteitspiramide is gemakkelijk te begrijpen en geeft alle elementen weer die je nodig hebt om je in het leven vitaal en energiek te voelen. Vitaliteit betekent letterlijk ‘levenskracht’ en die krijg je als de verschillende onderdelen van de piramide in balans zijn.

De vitaliteitspiramde bestaat uit 6 lagen (van onder naar boven):
Zingeving
Ondersteunende relaties
Positief denken
Regelmatige herstelmomenten
Voldoende beweging
Gezonde voeding

De eerste 3 genoemde elementen richten zich op je mentale vitaliteit, met andere woorden “hoe zit je in je vel”, de laatste 3 genoemde elementen richten zich op je fysieke vitaliteit, met andere woorden “hoe gezond zit je in je lijf”. We bekijken samen dus alle elementen die van invloed zijn op jouw vitaliteit.

Het eerste gesprek is een kennismaking gesprek waarin we elkaar leren kennen. We onderzoeken samen waar in de piramide jouw disbalans ligt. Als het klikt gaan we samen aan de slag met het opstellen van jouw persoonlijke vitaliteitsplan.

We vertalen jouw persoonlijke leerdoel naar praktische stappen die je kunt gaan zetten. Hier ga je zelf mee aan de slag en regelmatig ontmoeten wij elkaar voor een coaching gesprek waarin we stil staan bij je ontwikkeling, successen en belemmeringen die je mogelijk ervaart.

We sluiten het traject af met een eindevaluatie waarin we samen op een rijtje zetten wat jouw belangrijkste ontwikkeling is geweest en hoe je deze ook in de toekomst vast kan houden.

Mijn streven is dat jij uiteindelijk zelf weer verder kan!

Wat anderen zeggen

Nadat ik Kim via het werk heb leren kennen heb ik recent een aantal persoonlijke coachingsessies met haar gedaan. Deze gesprekken hebben mij enorm geholpen. Kim stelt goede en diepgaande vragen, die mij hebben geholpen om bewuster te worden van mijn keuzes en gedragspatronen. De technieken die Kim mij hierbij geleerd heeft zijn zeer waardevol en gaan ook in de toekomst van veel waarde zijn. Kim is een warm, geïnteresseerd en inspirerende persoon en de manier waarop ze mij heeft geholpen laat wat mij betreft zien dat ze daarnaast een enorm goede coach is!” 

Laura

Ik heb veel gehad aan de coaching gesprekken met Kim. Ze luistert erg goed, vat bijzonder goed samen en stelt gerichte vragen op de juiste momenten. Zij heeft mij uit laten spreken wat wel in mijn hoofd zat maar wat ik zelf niet onder woorden kon brengen. Na de gesprekken wist ik precies hoe ik mijn vraagstuk kon aanpakken!

Stephanie

Investeer jij in je eigen

energie en vitaliteit?

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op