De kracht van denken!

Gemotiveerd, veerkrachtig en energiek in het leven staan. Wie wil dat nou niet? Ontspannen houding, stralende ogen, tevreden lach. Hoe lang is het geleden dat je je zo hebt gevoeld? Energiek en vitaal leven, het klinkt zo simpel. Waarom is het dan zo lastig om de regie op je eigen leven te houden en het leven te creëren of het houden dat je graag wil hebben?

Mentaal vitaal

Vitaal leven gaat over zoveel verder dan alleen gezond eten en voldoende bewegen. Vitaliteit gaat over het bezitten van veerkracht om te kunnen omgaan met tegenslagen. Het gaat over het hebben van doelen in het leven, het houden van balans, goed voor jezelf zorgen en positief in het leven staan. Wil je dit bereiken zal je actief aan de slag moeten blijven met je eigen welzijn. Regelmatig even de check doen hoe sta ik ervoor, voel ik me energiek en doe ik nog waar ik gelukkig van wordt. Als dit niet zo is dan is het tijd om het goede gesprek met jezelf aan te gaan. Proberen inzicht te krijgen in de passies en krachten die je hebt en ga die in te zetten om een verandering in te zetten. Aan de slag gaan met de zaken die je ongezonde stress opleveren en afrekenen met je eigen belemmerende overtuigingen. Mentaal vitaal is rust in je hoofd, verbinding met je hart en lekker in je lijf zitten.

Vitalitetiscoaching is altijd 1 op 1. We gaan met elkaar op zoek naar de kracht en passie in jou. We concentreren ons hierbij op de positieve elementen die al aanwezig zijn en gaan samen op zoek hoe je die verder uit kan bouwen zodat je weer energiek en positief in het leven staat.

Stress en burn-out

In de regel is stress nuttig en hebben we stress nodig om te kunnen functioneren. Het zorgt ervoor dat we scherp en alert zijn in situaties die daarom vragen, het waarschuwt ons als er gevaar dreigt, het helpt ons te concentreren en is zelfs in staat om ons immuunsysteem te ondersteunen. Maar zoals bij alles geldt ook voor stress dat het enkel nuttig als het met mate is.

Ons stresssysteem heeft een belangrijke functie en als deze goed werkt dan hebben we er veel baat bij. Echter teveel stress is gevaarlijk. Zo verhoogt stress het risico op hart- en vaatziekten, kan stress het ouderdomsproces versnellen en draagt het bij aan een ongezonde leefstijl wat tot fysieke, psychische en sociale klachten kan leiden. Het is dan ook belangrijk om inzicht te krijgen in de balans van je fysieke stressysteem, je stressfactoren en je je stresssysteem in balans kan houden.

Stress en burn-out begeleiding is altijd 1 op 1 en is er om jou te helpen in jouw zoektocht naar een leven met een gezond stressniveau waardoor je lekkerder in je vel zit en meer leeft vanuit balans.  Ik ga je helpen om stress beter te begrijpen en hoe je meer grip krijgt op de factoren in jouw leven die stress bij jou veroorzaken. Tijdens de coaching krijg je meer inzicht in je stress gedrag en gedachtes en hoe je deze kan veranderen.

“If an egg is broken by outside force, life ends.

If broken by inside force, life begins.

Great things always begin from inside.”

Wil jij ook vanuit verbinding vitaal zijn én ondernemen?

Neem dan contact met me op

KIM HELMER

06 141 24 121

info@insideoutvitaliteit.nl

LET'S CONNECT

Wist je dat:

  • ademhaling de grootste verbinder is met je gevoel
  • verbinding met jezelf en met anderen bijdraagt aan je vitaliteit
  • ondernemen letterlijk betekent; 'iets gaan doen en bezig zijn;
  • vitalteit niet alleen draait om gezond eten en veel bewegen
  • stress vaak de grootste veroorzaker is van een disbalans in je vitaliteit