“It always seems impossible until it’s done” – Nelson Mandela

Uit onderzoek van CBS en TNO 2018 blijkt dat stress momenteel beroepsziekte nummer 1 is in Nederland. Gemiddeld blijft een medewerker door een burn-out 242 dagen thuis en verzuim kost een werkgever zo’n € 250 per dag. Een burn-out die 8 maanden duurt kost al gauw € 60.000 exclusief de kosten voor vervanging aldus TNO.

Reden te meer om binnen je organisatie een actief gezondheidsbeleid te voeren waarin pilaren als vitaliteit, gezondheid en welzijn een stevig fundament zijn. Een beleid waarin oog is voor preventie, want voorkomen is nog altijd beter dan genezen. En een beleid wat gericht is duurzame inzetbaarheid.

Leidinggevenden spelen hierin een cruciale rol. In hun dagelijkse contact met de medewerkers zijn zij degene die als eerste het kunnen opmerken als de medewerker uit balans lijkt te raken. Het voeren van het goede gesprek met de medewerker kan daarin helpen. Ik help leidinggevende inzicht te krijgen in signalen van disbalans, het herkennen van stress en hoe ze hierover met hun medewerkers het gesprek aan kunnen gaan. 

Maar ook de medewerkers hebben hier zelf een belangrijke rol in. Medewerkers goed voorlichten over vitaliteit en hoe zij eigenaarschap kunnen pakken op hun vitaliteit met als gevolg dat duurzame inzetbaarheid bijna een gegeven wordt.

Graag kom ik jullie helpen om meer grip te krijgen op vitaliteit. 

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek bespreken we met elkaar de huidige situatie, de onderliggende problematieken en de gewenste situatie wat de basis zal vormen voor een eerste voorstel tot plan van aanpak. De ondersteuning die vanuit Inside Out geboden kan worden is:

Ontwikkelen en vormgeven van vitaliteitsbeleid

Trainen (kennis en vaardigheden) van leidinggevenden op het gebied van

Vitaliteit
Stress en burn-out (inzicht krijgen in)
Verzuimbegeleiding en casemanagement

Verzorgen van workshops voor medewerkers op het gebied van:

Vitaliteit
Stress en burn-out (inzicht krijgen in)

Begeleiden van individuele medewerkers die vanwege stress en burn-out gerelateerde klachten zijn uitgevallen.

Coachen (eventueel online) van medewerkers, leidinggevenden en/of teams op vraagstukken rondom vitaliteit en stress en burn-out.

Na de eerste kennismaking volgt altijd vrijblijvend een offerte met daarin het voorgestelde plan van aanpak. Inside Out heeft een groot netwerk aan adviseur, begeleiders en coaches in de welzijnsbranche. Als ik de inschatting maak dat iemand uit mijn netwerk uw organisatie beter kan ondersteunen zal ik hier altijd een eerlijke reflectie in geven.

 Gezien de huidige corona maatregelen is Inside Out volledig ingespeeld op advisering, begeleiding en coaching op afstand. Online programma’s behoren dan ook zeker tot de mogelijkheden. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende eerste kennismaking.

Investeer jij in je eigen

energie en vitaliteit?

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op