Wie ben ik

Wat leuk dat je op mijn website terecht bent gekomen. Graag vertel ik je iets meer over mezelf. Iets over mijn leven, mijn passies en de dingen waar ik energie van krijg.

3

“Waar jouw talenten en de behoefte van de wereld elkaar kruisen ligt je roeping”

Mijn naam is Kim Helmer. Ik ben alleenstaande moeder van 2 tieners, samenwonend met de leukste man die ik ken en twee Golden Retrievers die (meestal) luisteren naar de namen Raya en Joey. Ik ben graag samen met mijn familie en vrienden en daarnaast ik ben ook graag op mezelf en even alleen. Ik start iedere dag met een wandeling met de honden en loop met regelmaat hard in de bossen en duinen van Soest. Verder vind ik mijn rust in het beoefenen van yoga en meditatie.

Om zelf vitaal te blijven probeer ik zo bewust mogelijk te leven en alert te zijn op signalen dat ik uit balans dreig te raken. Ook ik vind dit soms lastig en word regelmatig op de proef gesteld, misschien is dat ook wel de charme van het leven, dat we steeds weer bewust moeten afvragen wie we zijn. Leven in het hier en nu is wat mij het meest gelukkig maakt.

 

Ik ben zelfstandig ondernemer met een voorliefde voor meerdere dingen naast elkaar doen dus ik heb 2 bedrijven. Een paar dagen in de werkweek zet ik me in als trainer, coach en procesbegeleider /-ontwikkelaar op het gebied van persoonlijke- en team ontwikkeling. Ik help organisaties en medewerkers het beste uit zichzelf te halen. De andere dagen van de werkweek zet ik me in als Adviseur, Coach en Trainer op het gebied van fysieke en mentale vitaliteit. En soms komen die 2 samen en help ik organisaties en medewerkers met de vitaliteitsvraagstukken waar zij in het bedrijfsleven tegenaan lopen.  

Aristoteles zei ooit: “Waar jouw talenten en de behoefte van de wereld elkaar kruisen ligt je roeping”. Mijn talenten heb ik de afgelopen jaren in het bedrijfsleven ingezet. Het was in de rollen die gericht waren op het ontwikkelen van de mens en de organisatie waarin ik mij het beste kon bewegen en mijn toegevoegde waarde kon laten zien.

Bezig zijn met wat mensen drijft en motiveert, ze laten geloven in hun eigen kracht en ze aansporen om het beste uit zichzelf te halen. Waarbij ik enkel er was om hun te helpen bij het simpel houden van gedachtes, het stellen van de juiste vragen om ze de dingen zelf te laten ontdekken. Niet beleren of opleggen maar inleven in de persoon tegenover me en meedenken in diens wereld.

Zelf heb ik aan den lijve mogen ondervinden wat een chronische disbalans met je kan doen. Dankzij de juiste hulp en begeleiding kon ik de echte confrontatie met mezelf aangaan wat ervoor heeft gezorgd dat ik echt heb kunnen veranderen en de regie op mijn eigen leven terug heb gepakt.

De ervaringen in het bedrijfsleven en mijn persoonlijke zoektocht naar balans in het leven in combinatie met mijn ontstane passie over zingeving, gezondheid, vitaliteit, voeding en beweging heeft me ertoe gebracht mijn roeping in het leven te volgen. Het helpen van anderen om de weg te vinden naar vitaliteit en meer balans in het leven om.

Als je anderen vraagt mij te omschrijven beschrijven ze mij als vrolijk, energiek, enthousiast, onbevooroordeeld, geduldig, inspirerend, doortastend, motiverend, respectvol en een onuitputtelijk geloof in een positieve en goede afloop.

 

Investeer jij in je eigen

energie en vitaliteit?

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op