Wat leuk dat je er bent! Ik ben Kim Helmer. Alleenstaande moeder van 2 tieners, samenwonend met de leukste man die ik ken en ons gezin wordt aangevuld met twee Golden Retrievers die (meestal) luisteren naar de namen Raya en Joey. Ik ben graag samen met mijn gezin, familie en vrienden en daarnaast ik ben ook graag op mezelf en even alleen. Al mijn hele leven help ik graag anderen. In mijn jeugd deed ik dat door mee te helpen bij het geven van balletlessen en later gaf ik op de manage paardrijles aan kinderen. En nu ik volwassen ben doe ik dit door andere te helpen gezond, fit en gelukkig te zijn.

 

Zelf heb ik aan den lijve mogen ondervinden wat een chronische disbalans met je kan doen. Dankzij de juiste hulp en begeleiding kon ik de echte confrontatie met mezelf aangaan wat ervoor heeft gezorgd dat ik heb kunnen veranderen en de regie op mijn eigen leven terug heb gepakt.

Om zelf vitaal te blijven probeer ik zo bewust mogelijk te leven en alert te zijn op signalen dat ik uit balans dreig te raken. Ik ben een echt ochtendmens. Iedere dag start ik met een wandeling met de honden en ik loop met regelmaat hard in de bossen en duinen van Soest. Verder vind ik mijn rust in het beoefenen van yoga en meditatie en ik loop graag pelgrimstochten. Door mijn opleidingen heb ik veel geleerd over voeding, dit heeft mij opgeleverd dat ik een gezonde eetstijl mezelf eigen heb kunnen maken. Voeg daar een goed en regelmatig slaapritme aan toe en ik hou mijn balans.

En toch vind ook ik het soms lastig om de balans te behouden en word regelmatig op de proef gesteld, misschien is dat ook wel de charme van het leven, dat we steeds weer bewust moeten afvragen wie we zijn. Leven in het hier en nu is wat mij het meest gelukkig maakt.

Ik ben zelfstandig ondernemer met een voorliefde voor meerdere dingen naast elkaar doen dus ik heb 2 bedrijven. Een paar dagen in de werkweek zet ik me in als strategisch adviseur op het gebied van mens & organsiatie. Ik help organisaties en medewerkers in groei het beste uit zichzelf te halen. De andere dagen van de werkweek zet ik me in als Adviseur, Coach en Trainer op het gebied van fysieke en mentale vitaliteit. En soms komen die 2 samen en help ik organisaties en medewerkers met de vitaliteitsvraagstukken waar zij in het bedrijfsleven tegenaan lopen. 

Als je anderen vraagt mij te omschrijven beschrijven ze mij als vrolijk, energiek, enthousiast, onbevooroordeeld, geduldig, inspirerend, doortastend, motiverend, respectvol en een onuitputtelijk geloof in een positieve en goede afloop. Neem gerust een kijkje bij de referenties om te lezen wat de ervaring van anderen is. En uiteraard ben je altijd welkom om vrijblijvend contact op te nemen.

 

Ook vind ik het belangrijk dat ik weet waarover ik praat en adviseer. Om die reden blijf ik mezelf altijd ontwikkelen.

Zo ben ik  opgeleid en gecertificeerd:

 • Stress- en burn-out Coach /Counsellor
 • Hormoonfactor trainer (Ralph Moorman)
 • Slaapcoach
 • Geluks-/welzijnscoach
 • Vitaliteitscoach
 • Ademcoach – in opleiding (februari’23 afgerond)

Daarnaast volg ik regelmatig bijscholing en verdiepingsdagen om mijn kennis up to date te houden.

“Waar jouw talenten en de behoefte van de wereld elkaar kruisen

daar ligt je roeping”

-Aristoteles-

Wil jij ook vitaal ondernemen?

Neem dan contact met me op

KIM HELMER

06 141 24 121

info@insideoutvitaliteit.nl

LET'S CONNECT

Wist je dat:

 • stress vaak de grootste veroorzaker is van een disbalans in je hormomen
 • iedere dag een half uur wandelen een stressverlagend effect heeft
 • slaapproblemen vaak een afspiegeling zijn van hoe je je overdag gedraagt
 • teveel eetmomenten op een dag er juist voor zorgen dat je heel moe kunt worden
 • te veel, te vaak en te intens sporten je uit balans kan brengen
 • een gezonde leefstijl een grote invloed heeft op de menopauze
 • en dat dit ook geldt voor de midlife crisis bij mannen?